top of page

Pracovní zastupitelstvo k situaci na Ukrajině

Aktualizováno: 20. 4. 2022

V neděli 27. února jsme měli pracovní jednání zastupitelstva, kde jsme řešili současnou krizi na Ukrajině a možnosti, jak může Město Prachatice pomoci.


Byli jsme ujištěni, že co nejdříve budou na webu města www.prachatice.eu zveřejněny oficiální kroky města a také seznam s možnostmi pomoci (kontakty, co je nyní potřeba, kam poslat příspěvek, kam je možné darovat materiální pomoc, …)


Město Prachatice bude postupovat v souladu s krizovým řízením Jihočeského kraje, který je dle oficiálního prohlášení připraven spolupracovat s vládou ČR na řešení případné migrační krize za účelem pomoci lidem, kteří budou nuceni opustit své domovy.


Byly nám předány důležité kontakty a adresy, které možná budou užitečné i pro Vás:

  • o informace pro občany Ukrajiny na území ČR - https://www.mvcr.cz/ukrajina

  • Nabídky ubytování - prostory, které nabídnete, by měly být připraveny k okamžitému nastěhování a vybaveny pro bydlení. https://www.kraj-jihocesky.cz/nabidky-ubytovani

  • Pomáhejme Ukrajině - různé nabídky pomoci - https://www.pomahejukrajine.cz/

  • Správa uprchlických zařízení (www.suz.cz) - humanitární středisko určené těm občanům Ukrajiny, kteří nemají v České republice žádné zázemí a prostředky na ubytování a potřebují tak bezprostřední pomoc a ubytování

  • Nabídky ubytování hromadného typu se stravováním lze zasílat na mail ubytovaniukrajina@suz.cz

V pondělí 7. února bude svoláno jednání zastupitelstva, kde se bude jednat o finančním příspěvku na pomoc Ukrajině.



bottom of page