top of page

Využití objektu bývalé střelnice

Aktualizováno: 19. 10. 2021

Jedním z našich návrhů na jednání zastupitelstva bylo započít společně debatu o využití objektu stávající prachatické střelnice po jejím přestěhování. Stávající objekt střelnice č.p. 897 v ul. Ke střelnici by se po přestěhování měl uvolnit pro jiné využití. Vzhledem k tomu, že projektová příprava trvá několik let a přestěhování střelnice se plánuje v blízké době, mělo by se již nyní připravovat nové využití objektu.


Prvním krokem by mělo být nalezení většinové shody účelu využití nového objektu, dalším krokem formulace zadání a soutěž o návrh. Vzhledem k tomu, že příprava a případná realizace bude trvat déle než jedno volební období, je na místě většinová shoda účelu využití i následné podoby objektu pro plynulé pokračování projektu. Z tohoto důvodu jsme navrhli sestavení pracovního týmu složeného ze zástupců všech politických subjektů městského zastupitelstva, městského architekta i případných zájemců z řad odborné i laické veřejnosti pro formulování většinové shody.


Jako příklad zdařilé přestavby jsme prezentovali objekt sportovního a společenského centra sportovního areálu "Blanice" ve Vodňanech, který vznikl přestavbou původního objektu na základě návrhu z architektonické soutěže v roce 2013. (náš návrh nebyl vedením města přijat, jakým způsobem bude rozhodnuto o využití objektu nám není známo).


bottom of page